Loes Velter

Loes Velter

Qualified Teacher

Qualification: June 2016

Professional Training: 2016

Apprenticeship: 2014 - 2015

Based in: Eindhoven, Netherlands

Working location: Netherlands


Contact details:

Phone: +31402443771
Mobile: +31628228079
Website: www.dansjeexpressie.nl

Gallery

About Loes

Mijn basiskennis heb ik opgedaan aan de Sociale Academie en vervolgens aan de Theaterschool in Amsterdam. Hier heb ik dansexpressie en jazzdans gestudeerd. Daarnaast heb ik in het binnen- en buitenland veel trainingen gevolgd over de thema’s body awareness en development movement. Na mijn dansopleiding heb ik mij verdiept in verschillende cultuurdansen, waaronder de Afrikaanse dans (Ghana) en de flamenco. De essentie van bewegen heb ik gevonden in de primitieve dans: de dans en het bewegen als activiteit voor verdieping en bewustwording.  Van hieruit heb ik 15 jaar workshops gevolgd bij de 5 ritmes van Gabrielle Roth.

In 2008 werd ik geraakt door Movement Medicine van Ya'Acov en Susannah Darling Khan met Moevement medicine (bewegen is een medicijn)  Deze bewegingen en dansvormen zijn voor mij authentieker van vorm waardoor er meer levensenergie vrij komt.Dit ervaar ik ook met mijn werkzaamheden met kinderen.  Mijn jarenlange ervaring strekt zich uit van groepsleidster voor moeilijk opvoedbare kinderen tot dansdocent voor het basis-, voortgezet- en bijzonder onderwijs en het dansen met volwassenen.
Daarnaast heb ik voor verschillende doelgroepen talloze workshops verzorgd. In de loop van de tijd heb ik ook allerlei projecten ontwikkeld. Zo heb ik in samenwerking met de stadsschouwburg Eindhoven het dansproject “Sporen” geproduceerd. En samen met Kwabena Osei heb ik in Ghana een schoolproject voor zeer kansarme kinderen opgezet. www.humanity-foundation.com

Momenteel werk ik als dansdocent en danstherapeut voor verschillende kunstcentra en voor het speciaal- en basisonderwijs. Ook bied ik workshops aan voor volwassenen en kadertrainingen voor peuterleidsters. Daarnaast beweeg ik in gezinnen, waarbij ik mij richt op kinderen met een stoornis en/of met gedragsproblemen. Vanuit mijn praktijk verzorg ik ook ervaringsgerichte dans- bewegingssessies voor ouder en kind. Het pad dat ik heb afgelegd heeft mij uiteindelijk teruggebracht bij de dansexpressie waarin Movement Medicine een inspirerende drijfveer en levenswerk is geworden.
Al mijn kennis en ervaringen heb ik nu samengebundeld in het creëren van mijn eigen dansontwerp:
dans(je) expressie

Specialising in:

Children, adults and older people

Websites:

www.dansjeexpressie.nl

CONTACT US PRIVACY AND COOKIES
All content © 2023 Movement Medicine Association
Website originally created by Strawberry Design, this version has been designed by ushadesign.com
Photos by: Amy Clark, Rosie Perks & Unsplash.